Biblioteken i Ludvika kommun

Sök och låna
Sök i vår katalog I bibliotekets katalog kan du söka på vad biblioteket har att erbjuda du kan även reservera media och låna om media du redan lånat.
 
Låna och läsa tidskrifter
Pressreader är en databas där du på biblioteket kostnadsfritt kan läsa och ladda ner populära dagstidningar och tidskrifter från hela världen och Sverige som till exempel Svenska dagbladet, Göteborgsposten och Aftonbladet.
 
E-böcker
En e-bok är en vanlig bok som överförts till elektroniskt format och som du kan läsa på webben genom vår katalog eller ladda ner från internet och läsa på din dator eller läsplatta. För utförligare instruktioner se sidan om E-böcker och E-ljudböcker.
 
E-ljudböcker
En e-ljudbok är en ljudbok som överförts till elektroniskt format. Våra e-ljudböcker kan du lyssna på webben genom vår katalog eller på din smartphone med appen Biblio. För utförligare instruktioner se sidan om E-böcker och E-ljudböcker.
 
Fjärrlån
Fjärrlån på böcker utanför Ludvika kommun görs till en kostnad av 20 kronor.
 
Bokbeställningar
På filialerna kan du beställa böcker från huvudbiblioteket och få dem levererade med transport.
 
Använda biblioteket
 
Boka dator
Vi har flera datorer för utlån på plats under våra öppettider. Datorerna får bokas högst två timmar per dag per person. På filialerna bokar du via personalen, på huvudbiblioteket via Netloan. På huvudbiblioteket finns även en kom-och-gå dator som inte kan bokas och är begränsad till 15 minuter per dag per person. Det finns också en barndator som kan användas 30 minuter per dag per barn.
 
Kopiering och skanning Utöver utskrift via dator finns även kopiatormaskiner tillgängliga. Då finns det möjlighet för färgkopior i A3 samt A4 format, dubbel- eller enkelsidiga. Kopior kostar 3 kronor för varje papper. Vi kan även erbjuda skanning till e-post utan någon kostnad.
 
Studierum
På huvudbiblioteket finns det tre studierum med bord och stolar som kan användas av de som har lånekort. Dessa bokas hos personalen i lånedisken och kan bokas högst fyra timmar per dag per person.
   Våra tjänster:

  • Litteratur
  • Ljudböcker
  • Dagstidningar
  • Tidskrifter
  • E-böcker och e-ljudböcker
  • Datorbokning, scanning och utskrifter
  • Studierum
  • Aktiviteter, föreläsningar och evenemang

Kontakt:
Engelbrektsgatan 3
771 30 Ludvika
0240-86297

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 

WebbsidaFacebook