Villa Sjöhästen står öppet för er!

Villa Sjöhästen är ett möjligheternas hus mitt i vackra Grangärde kyrkby. Grangärde är beläget på ett näs mellan sjöarna Björken och Bysjön. 2 mil norr om Ludvika på Rv 66 mot Sälen. 

Vi som driver Villa Sjöhästen sedan 1 oktober 2021 är Emelie Arnesson och Morgan Johansson. Då förvärvade vi fastigheten från Grengebygden ek förening som haft verksamhet med bl.a vandrarhem och bygdeservice i huset under namnet Grengehuset sedan 2007.

Vårt namn på huset är Villa Sjöhästen och det har en koppling till vårt andra företag, Pärlby Gård där vi driver hästverksamhet av olika slag.
 
Tillresta och skidsugna besökare till dom närbelägna skidanläggningarna Romme Alpin och Säfsen finner ett boendealternativ i ett strategiskt läge. Då Villa Sjöhästen ligger placerad mellan de populära besöksmålen så bor gäster som önskar testa skidåkningen på bägge anläggningarna på lagom avstånd.
 
För er som åker på längden så erbjuder regionen flera alternativ. Här finns exempelvis populära Långmyren som ligger ca 7km från boendet. Där bjuds ni på välskötta och preparerade spår i härlig natur. I Gyllbergen som ligger i samma snösäkra område finner ni också fina skidleder i fjäll liknande miljöer..

Det spännande fisket i dom närliggande sjöarna i direkt anslutning till boendet är en god anledning till att besöka regionen. Öringfisket i Väsman är populärt. Den spännande topografin som Väsman erhåller med stora djup och många grynnor skapar förutsättningar för att sjön håller ett bestånd av stor fisk i största allmänhet. Med båt kan man fiska i Bysjön, Björken, Saxen och Väsman utan att traila om. Sedan länge gästas Grangärde fiskevårdsområde med alla dess regnbågssjöar av folk från hela landet.Vi hyr ut

  • Lägenhet 3 rum
  • Liten lägenhet 1 rum
  • Enstaka rum
  • Festlokal
  • Försäljningslokal
  • Möteslokaler

Telefon: +46761121404

 

Webbsida Facebook 
 

Hitta till oss